Eerste Hulp Bij Bloggen

Bloggen is goed voor de vindbaarheid van je website. Maar waarom zou je eigenlijk bloggen, hoe doe je dat en waarover? SchrijfExpress geeft Eerste Hulp Bij Bloggen, zodat je vandaag nog kunt beginnen met het schrijven van je eigen blog!

Bloggen: waarom?

Wie een website heeft, wil gevonden worden door Google. Het liefst op pagina 1 bij de zoekresultaten. Hoe deze machtige zoekmachine precies werkt, is en blijft een raadsel. Wel is duidelijk dat Google onder andere let op de inhoud van een webpagina. Wordt deze regelmatig aangevuld of ververst? Dan gaat het om een actieve site. Gebeurt er niks, dan is de kans groter dat de webpagina oud, verlaten of verwaarloosd is. Je begrijpt dat deze geen voorrang krijgt in de zoekresultaten. Regelmatig nieuwe teksten (content) toevoegen is dus heel erg belangrijk. De makkelijkste en snelste manier om dat te doen: bloggen.

Bloggen: hoe?

Bloggen helpt dus om je site levendig te houden en daardoor sneller gevonden te worden. Maar voordat je enthousiast begint te typen, is het handig om eerst even een paar tips te lezen.

  • Schrijf voor je lezers, niet voor Google. Zomaar een tekst op je site zetten om Google te vriend te houden, heeft weinig zin. Houd je teksten altijd relevant voor je doelgroep.
  • Houd het kort. Op een eindeloos verhaal zit niemand te wachten, maar een stukje van twee zinnen is weer veel te kort. De ideale lengte voor een blogartikel ligt zo tussen de 300 en 500 woorden.
  • Kopieer nooit! Een tekst van het internet kopiëren en plakken is gewoon ‘not done’. Bovendien herkent Google dubbele teksten, wat je site strafpunten oplevert. Je bent dan dus terug bij af als het gaat om vindbaarheid.
  • Zorg voor bonuspunten. Google houdt van teksten die op een bepaalde manier gestructureerd zijn. Typ geen A4’tje achter elkaar vol met zinnen, maar deel de tekst op in alinea’s, zorg voor tussenkopjes en voeg af en toe een opsommingslijstje in.

Bloggen: waarover?

Ben je van nature niet zo schrijverig aangelegd, dan zie je misschien vreselijk op tegen het bedenken van een blogartikel. Toch is het helemaal niet zo moeilijk. Je kunt namelijk over van alles bloggen. Krijg je weleens vragen van klanten, dan kun je hier iets over schrijven. Zie je een nieuwtje in de media over jouw vakgebied? Wijd daar dan een blogartikel aan. Schrijf desnoods iets over de geschiedenis van jouw specialisme.

Krijg je het ondanks deze tips toch niet voor elkaar, of heb je er gewoon geen tijd voor om regelmatig te bloggen, dan kun je dit klusje natuurlijk altijd nog uitbesteden.

Succes!

Save

Save